Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medvídkové sušenky zdobené čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Medvídkové sušenky zdobené čokoládou - postup přípravy

Pokud chcete svým blízkým nabídnout originální pochoutku, nabídněte jim medvídkové sušenky. Jsou zdobené jemnou čokoládou a rozplývají se na jazyku.

Ingredience pro:
27 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty. Jakmile začne být nadýchané, vešlehejte do něj moučkový cukr. 

Poznámka: Cukr předem prosejte, aby vznikla hladká hmota.

2. KROK

Asi po minutě míchání přidejte polovinu směsi vejce, vaječného žloutku a vanilkového extraktu. 

Poznámka: Před použitím mějte máslo i vejce aspoň 30 minut v pokojové teplotě.

3. KROK

Poté přidejte zbytek žloutkové směsi a pokračujte ve šlehání další minutu. Nakonec k ingrediencím vmíchejte mouku s kukuřičným škrobem.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku se škrobem prosejte. 

4. KROK

Vzniklým těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvořte hromádky ve tvaru medvědích hlav na plechu, pokrytém pečicím papírem. 

5. KROK

Medvídkové sušenky nechte odpočívat 20 minut v lednici a poté je pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 15–20 minut. 

Poznámka: Před zdobením nechte sušenky vychladnout. 

6. KROK

Upečené sušenky ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou v oblasti čumáčku a z tmavé čokolády vytvořte oči. 

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů