Medvídkové sušenky zdobené čokoládou - postup přípravy
Pokud chcete svým blízkým nabídnout originální pochoutku, nabídněte jim medvídkové sušenky. Jsou zdobené jemnou čokoládou a rozplývají se na jazyku.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty. Jakmile začne být nadýchané, vešlehejte do něj moučkový cukr.
Poznámka: Cukr předem prosejte, aby vznikla hladká hmota.
Asi po minutě míchání přidejte polovinu směsi vejce, vaječného žloutku a vanilkového extraktu.
Poznámka: Před použitím mějte máslo i vejce aspoň 30 minut v pokojové teplotě.
Poté přidejte zbytek žloutkové směsi a pokračujte ve šlehání další minutu. Nakonec k ingrediencím vmíchejte mouku s kukuřičným škrobem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku se škrobem prosejte.
Vzniklým těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvořte hromádky ve tvaru medvědích hlav na plechu, pokrytém pečicím papírem.
Medvídkové sušenky nechte odpočívat 20 minut v lednici a poté je pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 15–20 minut.
Poznámka: Před zdobením nechte sušenky vychladnout.
Upečené sušenky ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou v oblasti čumáčku a z tmavé čokolády vytvořte oči.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 마미오븐 MOMMY OVEN
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.