Měkké domácí marokánky - postup přípravy
Marokánky si lze doma udělat kdykoli během roku, ale mohou být i skvělou variantou vánočního cukroví. Recept na marokánky, které jsou zaručeně měkké, nám poskytla paní Renata Adámková.
Ingredience
Do rendlíku dejte smetanu ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku. Vše pečlivě rozmíchejte a dejte směs za stálého míchání vařit na kamna. Až začne vřít, nechte ji ještě 3 minuty provařit. Nezapomeňte míchat, nesmí se připálit. Pak do ní vmíchejte rozinky, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a nasekané ořechy.
Směs nechte vychladnout. Vyložte plech pečicím papírem a lžičkou na něj ze směsi udělejte placičky. Pokud pečete marokánky jako vánoční cukroví, je lepší je dělat menší. Rozehřejte troubu na 150 °C a pečte marokánky cca 15 minut, záleží na vlastnostech vaší trouby.
Po upečení nechte marokánky vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření s trochou tuku, hotovou polevou marokánky potřete a nechte ztuhnout.