Měkké perníčky - postup přípravy
Mnoho lidí perníčky nepeče, jelikož je neumí. Po pár dnech tvrdnou a tak místo k jídlu jsou na vyhození. Důvodem daného stavu je špatný recept. Pokud vyzkoušíte tento náš, upečete si dokonale měkké perníčky se skvělou trvanlivostí. A jsou jednoduché.
Ingredience
Na měkké perníčky budete potřebovat karamelovou směs, která vznikne tak, že na pánvičce budete rozehřívat hnědý cukr, ke kterému následně přidáte také máslo, med a nakonec vejce. Vše důkladně promíchejte do směsi, která by se měla stát základem vašeho těsta. Potom směs nechte vychladnout a následně se můžete pustit do dalšího kroku a těsto dodělat.
Pokud chcete také vytvořit skutečně dokonalé a měkké perníčky, je základem správná příprava těsta. Aby se vám vše povedlo jak má, je třeba myslet na to, že ho musíte připravovat pozvolna a také důkladně. Základem těsta je smíchat všechny jednotlivé ingredience dohromady. Když máte hotovo, zabalte těsto do potravinové folie, nebo ho dejte do sáčku a potom ho můžete vložit do lednice, kde by mělo minimálně 1 hodinu odpočívat.
Když máte těsto hotové a uleželé, je možné pustit se do přípravy perníčků. A to tak, že těsto vyválíte na tenkou placku, která by měla mít kolem 3 milimetrů na výšku. Potom vezmete libovolná vykrajovátka a začnete perníčky tvořit. Rozhodně se nebojte kreativity a využívání různých tvarů.
Jednotlivé vykrojené perníčky již můžete pokládat na plech vyložený pečicím papírem. Pozor na dostatečné vzdálenosti. Když je plech naplněný, tak může zamířit do trouby. Teplota v ní by měla být 180 stupňů Celsia. Při této teplotě je vhodné péct vaše měkké perníčky po dobu asi 5 až 10 minut. Déle ne. Potom je nechte vychladnout a máte je hotové.