Meruňkové minizáviny s kokosem - postup přípravy
Zútulněte svůj domov nádhernou vůní meruňkových minizávinů, které se skvěle hodí k odpolední kávě i ke snídani. Potěší všechny milovníky poctivého pečení.
Těsto
Náplň
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli a citronovou kůrou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte tvaroh se změklým máslem, moukou a jedlou sodou.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Vytvořte nelepivé těsto, které hněťte 5 minut a rozdělte ho na dvě stejné části. Z první z nich vyválejte plát o tloušťce 0,3 cm, které potřete směsí marmelády a strouhaného kokosu.
Potřené těsto zarolujte a nakrájejte na kousky, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Postup opakujte také s druhou částí těsta a meruňkové minizáviny pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Minizáviny nechte vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Курдская невестка

