Mléčná zmrzlina s bílou čokoládou - postup přípravy
Domácí mléčná zmrzlina okouzlí nejen vás, ale hlavně děti. Užívejte si léto spolu s chladivým osvěžením ve formě lahodné domácí zmrzliny.
Ingredience
Vajíčka rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Bílky si schovejte do jiného receptu a žloutky si ve větší míse smíchejte s mlékem. Do směsi přidejte cukr a řádně vše promíchejte. Přidejte sušené i kondenzované mléko a směs rozmíchejte do hladké konzistence.
Obsah misky přendejte do hrnce a za stálého míchání ji lehce povařte. Rozlámejte bílou čokoládu a v hrnci ji nechte rozpustit.
Obsah hrnce nalijte přes cedník do misky s vyššími okraji, zakryjte ji potravinářskou fólií a nechte ji odpočinout.
V druhé misce vyšlehejte šlehačku a přidejte ji do mléčné směsi. Vše důkladně promíchejte a poté nechte v mrazáku zmrznout.
Nakonec do pohárů dejte několik kopečků hotové zmrzliny a podávejte. Lze ji ozdobit například ovocem, čokoládovým či jiným toppingem nebo drcenými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell