Mléčný dezert s želatinou - postup přípravy
Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny v kuchyni, a přesto byste rádi připravili pro své blízké lahodný dezert? Potom se inspirujte následujícím tipem. Mléčný zákusek s želatinou zvládnete už během několika málo minut a jeho chuť je dokonalá.
Ingredience
Nejprve si ve sklenici rozmíchejte želatinu v malém množství mléka a nechte ji nabobtnat. Dále si do menšího hrnce vložte vaječné žloutky a ty promíchejte spolu s krupicovým cukrem.
Nakonec přilijte i mléko a přiveďte na plotně k varu. Až směs začne houstnout (při stálém míchání), vložte do ní i nabobtnalou želatinu a mírně provařte.
Dokončování dezertu a jeho tuhnutí v lednici
Až bude pudinková hmota hotová, odstavte ji z plotny a nechte mírně zchladnout. Následně do ní zakomponujte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Směs nakonec přelijte do pečlivě vymyté krabice od mléka (s vystřiženým okénkem).
Povrch překryjte potravinovou fólií a dejte zákusek tuhnout do lednice na několik hodin.
Servírování mléčného dezertu se želatinou
Řádně ztuhlý a vychlazený mléčný dezert vyjměte z lednice, odstraňte plastový obal kolem a umístěte na tác. Povrch zákusku je možné dozdobit nasekanou čokoládou dle preferencí. Podávejte třeba s šálkem oblíbené kávy. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé příchutě mléčného dezertu
Zatoužili jste snad po kakaové příchuti? Pak to není žádný problém. Do pudinkové směsi pouze přisypete holandské kakao a necháte rozpustit. Dochutit ovšem můžete krém i strouhaným kokosem, mletými oříšky anebo rozpuštěnou čokoládou.