Mleté maso s bramborem z jednoho pekáčku - postup přípravy
Jídla takzvaně z jednoho pekáče jsou velmi populární. Neušpiní se u nich mnoho nádobí, jsou jednoduché na přípravu a také dojde k tomu, že se propojí jednotlivé chutě. Proto existuje celá řada receptů, díky kterým vznikne lahodný pokrm jednoduše v troubě. Jeden takový recept pro vás máme. Nejenom, že nadchne jednoduchostí, ale také si na něm dokonale pochutnáte.
Základ
Omáčka
Jako první nachystejte základ vašeho pokrmu. A to maso, které pokud nemáte koupené mleté, tak ho namelete. Poté ho vložíte do mísy, přidáte ingredience na dochucení, bramborový škrob a vše důkladně promícháte a necháte chvíli odstát.
Během této doby si můžete připravit ostatní suroviny, které také přijdou do vašeho pekáčku. A to rajčata, brambory a cibuli. Vše nakrájejte na silnější kolečka. Když je hotovo, můžete se vrátit k vašemu masu, ze kterého začnete tvořit menší a tenké karbanátky, zhruba o velikosti nakrájených brambor a rajčat.
Nyní už můžete začít plnit váš pekáček. Jako první ho vymažte olejem. Poté do něho pokládejte střídavě dané ingredience. Tedy plátky brambor, cibule a rajčat, maso a také salám. Vše stále dokola, dokud nespotřebujete veškeré ingredience, které máte k dispozici. V tu chvíli ještě vše posypte kořením, případně i posolte a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia.
Doba pečení tohoto jídla je nejprve 50 minut. Během této doby máte čas na přípravu omáčky. Ta vznikne smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, majonézy, soli a pepře. Po padesáti minutách pečení jídla ji na něj nalijte a vše vraťte znovu do trouby, na zhruba 20 – 25 minut. Tím se dokonale propojí chuti. Následně můžete vyndat a servírovat. Samozřejmě bez přílohy, jelikož tu nahrazují přítomné brambory.