Mleté řízky se sýrem v těstíčku - postup přípravy
Řízky z mletého masa můžete udělat mnohem originálněji, než jak jste zvyklí. Připravené na způsob krájené rolády obalované v těstíčku si je zaručeně zamilujete.
Na maso
Na těstíčko
Cibuli nakrájejte na jemno, ideálně ji ale rozmixujte v mixéru. Do mísy dejte mleté maso, cibuli, vejce, sůl, pepř, sladkou papriku, oregano a sušenou petrželku a promíchejte. Na stůl položte pečicí papír a na něj rozprostřete masovou směs v obdélníkovém tvaru menším, než je velikost pečicího papíru.
Na masovou směs nasypejte nahrubo nastrouhaný čedar. Poté ji srolujte do rolády a utáhněte v papíru. Dejte ji na 3 hodiny do lednice. Po vyjmutí z lednice nakrájejte roládu na plátky o tloušťce asi 1 až 1,5 centimetru.
Rozšlehejte vejce, přidejte mléko a hladkou mouku a vymíchejte hladké těstíčko bez hrudek. Dle chuti osolte a opepřete. Plátky rolády obalte v těstíčku a z obou stran je usmažte na oleji na pánvi, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 °C a pečte maso asi 15 minut. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.