Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mletý vepřový řízek s bramborovou kaší

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mletý vepřový řízek s bramborovou kaší - postup přípravy

Z mletého vepřového masa lze připravit výborné smažené masové placičky à la řízek, k nimž se hodí bramborová kaše. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte mleté maso (nejlépe z plecka) do mísy. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl a pepř a přilijte 50 mililitrů mléka. Promíchejte a nechte asi 10 minut odpočinout.

2. KROK

Mezitím si v míse rozšlehejte vejce s 25 mililitry mléka, do dalších misek si připravte hladkou mouku a strouhanku. Z masa udělejte 4 placky maximálně 1 cm silné, možná trochu méně, aby se dobře propekly. Obalte je v mouce, vajíčku a ve strouhance.

3. KROK

Dejte na pánev rozpálit olej a usmažte na něm mleté řízky z obou stran do zlatova stejně jako klasický řízek. Hotové řízky podávejte s bramborovou kaší, případně zeleninovým salátem nebo nakládanu zeleninou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů