Mletý vepřový řízek s bramborovou kaší - postup přípravy
Z mletého vepřového masa lze připravit výborné smažené masové placičky à la řízek, k nimž se hodí bramborová kaše. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Dejte mleté maso (nejlépe z plecka) do mísy. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl a pepř a přilijte 50 mililitrů mléka. Promíchejte a nechte asi 10 minut odpočinout.
Mezitím si v míse rozšlehejte vejce s 25 mililitry mléka, do dalších misek si připravte hladkou mouku a strouhanku. Z masa udělejte 4 placky maximálně 1 cm silné, možná trochu méně, aby se dobře propekly. Obalte je v mouce, vajíčku a ve strouhance.
Dejte na pánev rozpálit olej a usmažte na něm mleté řízky z obou stran do zlatova stejně jako klasický řízek. Hotové řízky podávejte s bramborovou kaší, případně zeleninovým salátem nebo nakládanu zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou