Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mramorovaný koláč s borůvkami a mandlemi

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mramorovaný koláč s borůvkami a mandlemi - postup přípravy

Na pohled zajímavý a chuťově výtečný dezert, to je mramorovaný koláč s borůvkami a mandlemi, který připravíte za chviličku. Dezert je úžasně vláčný a zvládnou jej i začínající pekaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do ½ těsta

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej s mlékem a přisypte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.

Tip: Mouku přidávejte přes sítko, abyste zmírnili riziko vzniku hrudek v těstu.

2. KROK

Polovinu vyšlehaného těsta přelijte do jiné mísy a smíchejte ji s čokoládovými kousky, kakaovým práškem a mlékem. Nakonec do kakaového těsta vmíchejte borůvky. 

Poznámka: Množství borůvek závisí na vašich chuťových preferencích.

3. KROK

Světlé i kakaové těsto střídavě vkládejte do dortové formy vyložené pečicím papírem a nakonec ho projeďte špejlí, aby se těsta v některých místech propojila. Mramorovaný koláč s borůvkami pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut.

4. KROK

Na závěr koláč pomažte sirupem dle vlastní chuti a posypte rozemletými mandlemi. 

Poznámka: Dezert servírujte nakrájený na kousky ve tvaru kosočtverců. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Gunel Ahmedova

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů