Mřížkovaný koláč s tvarohem a kefírem - postup přípravy
Pokud chcete udělat dojem na své hosty, nabídněte jim mřížkovaný koláč s tvarohem. Je upečený z nadýchaného kefírového těsta, jehož příprava nemůže být jednodušší.
Těsto
Náplň
Na vymazání
Na posypání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, kefír a poté směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky a přidejte je nadvakrát.
Těsto vlijte do formy, vymazané máslem a připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte s vejci, moučkovým cukrem a ze směsi vytvořte na povrchu těsta mřížku.
Tip: Aplikaci náplně vám usnadní použití cukrářského sáčku.
Mřížkovaný koláč s tvarohem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Po vychladnutí ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.