Mrkvové pirohy plněné žampionovou směsí - postup přípravy
Připravte si mrkvové pirohy, které můžete podávat jako hlavní jídlo, svačinku, nebo přílohu k masu. Recept je velmi snadný a pirohy jsou šťavnaté a na povrchu krásně křupou.
Ingredience
Brambory s mrkví oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které vložte do hrnce a zalijte osolenou studenou vodou. Zeleninu vařte 20–25 minut do změknutí.
Zatímco se zelenina vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte mrkev, kterou smažte přibližně 2 minuty, do zhnědnutí. Žampiony očistěte, nakrájejte je na kousky a smažte je spolu s cibulí dalších 10–15 minut.
Zeleninu zatím rozdrťte šťouchadlem na brambory, zasypte ji 3 lžícemi mouky a ochuťte solí, pepřem a česnekovým práškem. Ingredience důkladně promíchejte a přidejte k nim zbytek mouky.
Tip: Zeleninu můžete také rozmixovat tyčovým mixérem.
Ze zeleninového těsta vytvořte na pomoučeném vále pirohy, které naplňte žampionovou směsí s cibulí a smažte je na rozpáleném oleji z každé strany 2–3 minuty.
Tip: Usmažené mrkvové pirohy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук