Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvové pirohy plněné žampionovou směsí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Mrkvové pirohy plněné žampionovou směsí - postup přípravy

Připravte si mrkvové pirohy, které můžete podávat jako hlavní jídlo, svačinku, nebo přílohu k masu. Recept je velmi snadný a pirohy jsou šťavnaté a na povrchu krásně křupou.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory s mrkví oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které vložte do hrnce a zalijte osolenou studenou vodou. Zeleninu vařte 20–25 minut do změknutí.

2. KROK

Zatímco se zelenina vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte mrkev, kterou smažte přibližně 2 minuty, do zhnědnutí. Žampiony očistěte, nakrájejte je na kousky a smažte je spolu s cibulí dalších 10–15 minut.

3. KROK

Zeleninu zatím rozdrťte šťouchadlem na brambory, zasypte ji 3 lžícemi mouky a ochuťte solí,  pepřem a česnekovým práškem. Ingredience důkladně promíchejte a přidejte k nim zbytek mouky. 

Tip: Zeleninu můžete také rozmixovat tyčovým mixérem.

4. KROK

Ze zeleninového těsta vytvořte na pomoučeném vále pirohy, které naplňte žampionovou směsí s cibulí a smažte je na rozpáleném oleji z každé strany 2–3 minuty.

5. KROK

Tip: Usmažené mrkvové pirohy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů