Mrkvové sušenky - postup přípravy
Ať už máte chuť na něco dobrého k televizi a nebo chcete pohostit své známé, tyto mrkvové sušenky dozajista splní vaše očekávání. Díky snadné přípravě a chutnému výsledku si tento recept dozajista oblíbíte.
Ingredience
Na přípravu použijte změklé máslo. Dejte ho do mísy a utřete jej se skořicí, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Koření můžete samozřejmě pozměnit dle vašich preferencí. Mrkev nastrouhejte na středním struhadle a přidejte ji do mísy, vymíchejte hladkou směs.
Mouku prosejte s práškem do pečiva a část přidejte do mísy k těstu. Důkladně promíchejte a následně zbytek sypké směsi přidávejte postupně, možná jí nebude potřeba tolik. Měli byste získat vláčné a nelepivé těsto. Vyválejte kruh o tloušťce 5 mm a posypejte ho cukrem. Lehce cukr válečkem zapracujte do těsta.
Rozdělte těsto na 16 trojúhelníčků a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte jej do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte péct okolo 15 minut dozlatova. Poté můžete podávat, dobrou chuť!