Mrkvový krém se zakysanou smetanou - postup přípravy
Mrkvový krém podle paní Jany Podolákové Burkartové je jemný a lahodný. Obsahuje kuřecí maso, které je křupavé a šťavnaté. Polévku můžete podávat i zastudena.
Ingredience
Maso
Nejprve připravte základ na polévku. Mrkev s celerem oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou v hrnci na rozpáleném oleji smažte 2–3 minuty dozlatova.
K cibuli poté přidejte nakrájenou zeleninu, kterou restujte 1–2 minuty. Směs ochuťte solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a zalejte vývarem.
Poznámka: Nemáte-li k dispozici domácí vývar, můžete použít rozpuštěnou kostku bujónu v horké vodě.
Hrnec přikryjte pokličkou a obsah hrnce duste na mírném ohni 15 minut, doměkka. Poté vše rozmixujte dohladka a ochuťte čerstvým nastrouhaným zázvorem, máslem a zakysanou smetanou.
Mezitím, co se připravuje základ polévky, nakrájejte kuřecí maso na nudličky a ochuťte je grilovacím kořením, solí a obalte je v bramborovém škrobu.
Kuřecí nudličky smažte na rozpáleném oleji přibližně 4 minuty ze všech stran a poté je zalijte vývarem. Směs vařte 2 minuty, dokud se tekutina nevyvaří, a poté ji vmíchejte do polévky, do které přidejte lžíci smetany a pražená dýňová semínka.
Tip: Polévku podávejte horkou a posypanou čerstvou nasekanou petrželkou. Skvěle ale chutná také vychlazená, a to zvláště v teplých letních dnech, kdy osvěží.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.