Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvový krém se zakysanou smetanou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Mrkvový krém se zakysanou smetanou - postup přípravy

Mrkvový krém podle paní Jany Podolákové Burkartové je jemný a lahodný. Obsahuje kuřecí maso, které je křupavé a šťavnaté. Polévku můžete podávat i zastudena.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Maso

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte základ na polévku. Mrkev s celerem oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou v hrnci na rozpáleném oleji smažte 2–3 minuty dozlatova. 

2. KROK

K cibuli poté přidejte nakrájenou zeleninu, kterou restujte 1–2 minuty. Směs ochuťte solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a zalejte vývarem. 

Poznámka: Nemáte-li k dispozici domácí vývar, můžete použít rozpuštěnou kostku bujónu v horké vodě.

3. KROK

Hrnec přikryjte pokličkou a obsah hrnce duste na mírném ohni 15 minut, doměkka. Poté vše rozmixujte dohladka a ochuťte čerstvým nastrouhaným zázvorem, máslem a zakysanou smetanou. 

4. KROK

Mezitím, co se připravuje základ polévky, nakrájejte kuřecí maso na nudličky a ochuťte je grilovacím kořením, solí a obalte je v bramborovém škrobu. 

5. KROK

Kuřecí nudličky smažte na rozpáleném oleji přibližně 4 minuty ze všech stran a poté je zalijte vývarem. Směs vařte 2 minuty, dokud se tekutina nevyvaří, a poté ji vmíchejte do polévky, do které přidejte lžíci smetany a pražená dýňová semínka. 

6. KROK

Tip: Polévku podávejte horkou a posypanou čerstvou nasekanou petrželkou. Skvěle ale chutná také vychlazená, a to zvláště v teplých letních dnech, kdy osvěží.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů