Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nádherný nepečený dort s čokoládovým pudinkem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nádherný nepečený dort s čokoládovým pudinkem - postup přípravy

Pokud chcete vytvořit na pohled krásný dort, kvůli kterému ale nemusíte zapínat troubu a bude hotový během pár okamžiků, pak sáhněte po našem dnešním receptu. Je to koláč složený ze sušenek proložených vrstvami čokoládového pudinku a navrch politý šlehačkovou vrstvou a sypaný strouhanou čokoládou. Na pohled je skutečně nádherný a na ochutnání zase neuvěřitelně lahodný. Ostudu s ním rozhodně neuděláte ani u slavnostního stolu.

Ingredience pro:
8 porcí

Pudink

Krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Do hrnce nalijte 800 mililitrů mléka, přidejte cukr, postavte na kamna a zahřejte k varu. Zbylé dvě deci mléka smíchejte s čokoládovým pudinkem a dobře promíchejte. Když se mléko vaří, nalijte do něj rozpuštěný pudink a za stálého míchání vařte, dokud nezískáte hustý pudink. Ten pak odstavte z kamen a přidejte do něho máslo nakrájené na menší kostky, které do pudinku důkladně promíchejte, nejlépe elektrickým šlehačem, abyste získali hladký a jednolitý krém.




Obdélníkový podnos vyložte pečicím papírem a rozložte na něj vrstvu sušenek ve tvaru velkého obdélníku (celkem asi 26 sušenek). Na sušenky nalijte jednu třetinu pudinku, zakryjte alší vrstvou sušenek, přidejte další třetinu krému, na něj opět sušenky a poslední pudink. Na pudink přidejte poslední, čtvrtou vrstvu sušenek a vložte podnos do lednice vychladnout.


Želatinu rozpusťte v horké vodě a dobře promíchejte. Smetanu ke šlehání smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem a elektrickým šlehačem vyšlehejte do husté a pevné pěny. Do té pak přilijte horkou želatinu a dobře promíchejte. Takto získaný krém pak navršte na poslední vrstvu sušenek na dortu a povrch lehce urovnejte.

Nakonec nastrouhejte čokoládu na hrubém struhadle a rovnoměrně jí zasypejte povrch dortu, který vraťte zpět do lednice a chlaďte nejlépe 24 hodin, aby sušenky nasákly vlhkost a změkly a krémy dostatečně ztuhly.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů