Nadýchaná buchta s mraženým ovocem připravená za 10 minut - postup přípravy
Dnes se podíváme na skvělý recept, díky kterému si užijete nadýchanou, lahodnou a rychlou buchtu, která se skvěle hodí pro nečekané hosty. Nechcete-li v kuchyni strávit příliš času, ale zároveň si chcete užít dokonalý dezert, vyzkoušejte tento recept.
Ingredience
Na buchtu je ideální plech o rozměru 15 x 20 cm. Do hluboké mísy rozbijte vejce. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, rafinovaný slunečnicový olej a zakysanou smetanu. Šlehejte metličkou do hladka. Přidejte špetku soli a prosátou mouku s 30 gramy kukuřičného škrobu a práškem do pečiva. Těsto důkladně promíchejte mixérem, aby bylo nádherně hladké a homogenní.
Nyní si připravte ovoce. Můžete použít jakoukoli směs bobulí (nebo případně jablka). Ideální je například mražená směs lesního ovoce nebo třešní, rybízu nebo borůvek. Vybrané ovoce smíchejte s jednou polévkovou lžící kukuřičného škrobu a důkladně promíchejte, aby se v něm ovoce obalilo. Poté si můžete připravit formu a začít připravovat finální podobu dezertu.
Plech nebo formu na pečení vyložte pečicím papírem a začněte s kompletací buchty. Jednoduše budete střídat vrstvy těsta a ovoce. Z připravených směsí byste měli získat pravděpodobně tři vrstvy těsta a dvě vrstvy ovoce. Ideálně by měla být poslední vrstva z těsta, aby se ovoce při pečení nespálilo a získali jste dokonalou buchtu.
Nakonec vložte formu na pečení s připraveným dezertem do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 50 minut. Vyndejte z trouby, vyzkoušejte párátkem nebo špejlí a nechte zcela vychladnout. Poté buchtu vyjměte z formy a položte na talíř. Nyní ji můžete zasypat moučkovým cukrem, pokud to máte rádi. Stejně dobře ale bude chutnat i bez moučkového cukru. Naporcujte a podávejte své rodině a hostům, kteří budou jednoznačně nadšení. Dobrou chuť!