Nadýchané domácí koblížky plněné Nutellou - postup přípravy
Koblížky, koblihy, kraple či šišky – všechny tyto názvy ukrývají stejnou dobrotu, kterou mnozí pečou především na Velikonoce. O recept se s námi podělila paní Jana Podoláková Burkartová.
Koblížky
Náplň
Z teplého mléka, droždí a cukru si připravte kvásek. Mezitím do mísy nasypte mouku, vanilkový cukr, sůl, vychladlé rozpuštěné máslo a žloutky.
Připravený kvásek přidejte do mísy k mouce a vše důkladně zapracujte tak, aby vám vzniklo hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.