Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané jablečné lívance s tvarohem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nadýchané jablečné lívance s tvarohem - postup přípravy

Pokud hledáte rychlý dezert, vyzkoušejte recept na nadýchané jablečné lívance. Podávat je můžete s zakysanou smetanou, marmeládou, šlehačkou nebo javorovým sirupem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Omytá jablka zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle do větší mísy. Přidejte tvaroh a do směsi rozklepněte vejce. Přidejte cukr, hladkou mouku a pomocí vidličky vše rozmíchejte do hladké hmoty.

2. KROK

Na pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje. Poté pomocí lžíce vytvořte lívance dle požadované velikosti a osmažte je z obou stran do zlatova přibližně 2–⁠3 minuty.

3. KROK

Hotové lívance ihned servírujte. Podávat je můžete s čokoládovou pomazánkou, zakysanou smetanou, marmeládou, šlehačkou či javorovým sirupem.

4. KROK

Tip: Do těsta můžete přidat i špetku skořice. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty na kastrol

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů