Nadýchané jablečné lívance s tvarohem - postup přípravy
Pokud hledáte rychlý dezert, vyzkoušejte recept na nadýchané jablečné lívance. Podávat je můžete s zakysanou smetanou, marmeládou, šlehačkou nebo javorovým sirupem.
Ingredience
Omytá jablka zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle do větší mísy. Přidejte tvaroh a do směsi rozklepněte vejce. Přidejte cukr, hladkou mouku a pomocí vidličky vše rozmíchejte do hladké hmoty.
Na pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje. Poté pomocí lžíce vytvořte lívance dle požadované velikosti a osmažte je z obou stran do zlatova přibližně 2–3 minuty.
Hotové lívance ihned servírujte. Podávat je můžete s čokoládovou pomazánkou, zakysanou smetanou, marmeládou, šlehačkou či javorovým sirupem.
Tip: Do těsta můžete přidat i špetku skořice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na kastrol