Nadýchané kefírové lívance - postup přípravy
Lívance jsou chutným dezertem, příjemnou snídaní, ale i oblíbeným sladkým jídlem v poledne nebo večer. A jejich příprava nemusí být nijak náročná. Držte se našeho receptu a budete si také pochutnávat.
Ingredience
Začněte vejci. Rozklepněte je do hrnce a přidejte také veškerý cukr. Pomocí metličky začněte míchat, aby se cukr začal rozpouštět a vajíčka byly dokonale rozšlehány. Když jsou bílky se žloutky spojeny, můžete přidat další ingredienci v podobě kefíru. Promíchejte, přidejte také špetku soli a směs na lívance začněte pozvolna zahřívat na sporáku. Za stálého míchání se snažte vytvořit teplou, ale zároveň ne extrémně horkou směs.
Když se ingredience propojí, odstavte ze sporáku a do teplé směsi na lívance přidejte mouku. Tu před tím nejenom prosajte, ale také ji smíchejte s práškem do pečiva. Mouku postupně vmíchávejte do základu těsta. To bude postupně houstnout. Snažte se o to, aby těsto bylo hustější a zároveň bylo zcela bez nežádoucích hrudek. Konzistenci lze v případě potřeby upravit buď přidáním kefíru, nebo přidáním mouky, podle toho, zda je třeba docílit hustoty, nebo jemnosti.
Když se ingredience propojí, odstavte ze sporáku a do teplé směsi na lívance přidejte mouku. Tu před tím nejenom prosajte, ale také ji smíchejte s práškem do pečiva. Mouku postupně vmíchávejte do základu těsta. To bude postupně houstnout. Snažte se o to, aby těsto bylo hustější a zároveň bylo zcela bez nežádoucích hrudek. Konzistenci lze v případě potřeby upravit buď přidáním kefíru, nebo přidáním mouky, podle toho, zda je třeba docílit hustoty, nebo jemnosti.
Hotové lívance sundejte z pánve a dejte je na papírovou utěrku okapat od přebytečného tuku. Poté je můžete servírovat. S čím, to je na vlastním uvážení. Může to být klasická marmeláda, ale hodí se také sladký tvaroh, lískooříškový krém, javorový sirup, ovoce, jogurt, nebo cokoliv dalšího, dle vlastní chuti.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.