Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané kynuté uzly s pudinkem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchané kynuté uzly s pudinkem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na nedělní pečení, vyzkoušejte tyto nadýchané kynuté uzly, které připravíte během pár minut. Naplnit je můžete jemným vanilkovým nebo jiným oblíbeným krémem.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Na těsto

Na krém

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte cukr, sůl a do směsi přidejte vejce. Poté ji promíchejte a přidejte do ní teplé mléko a rozpuštěné máslo.

2. KROK

Do směsi nasypte sušené droždí, hladkou mouku a ze směsi vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté ho překryjte potravinářskou fólií a nechte ho kynout 40 minut.

3. KROK

Do hrnce nasypte cukr, přidejte do něj vejce a škrob. Směs promíchejte, přilijte do ní mléko a na mírném plameni ji vařte do houstnutí.

4. KROK

Do směsi poté přidejte vanilkový cukr a míchejte ho, dokud se zcela nerozpustí. Poté krém překryjte potravinářskou fólií a nechte ho zcela vychladnout.

5. KROK

Vykynuté těsto přendejte na pracovní plochu, lehce ho propracujte a vyválejte ho do obdélníku. Poté ho pomocí rádýlka nakrájejte na tenké proužky, které poté ještě překrojte napůl.

6. KROK

Dva konce proužků přeložte před sebe a poté je začněte překládat. Lehce vzniklý cop smotejte, roztáhněte ho a poté ho přeložte. Konce uzlu  následně spojte.

7. KROK

Postup opakujte i u zbylého těsta. Vzniklé uzly přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je přikryté kynout dalších 20 minut.

8. KROK

Žloutek smíchejte s mlékem a vykynuté uzly důkladně potřete. Poté krém přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte ho vzniklých otvorů.

9. KROK

Uzly přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližně 25–30 minut. Poté je vyjměte a nechte je zcela vychladnout. Následně je posypte moučkovým cukrem a servírujte je.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů