Nadýchané kynuté uzly s pudinkem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na nedělní pečení, vyzkoušejte tyto nadýchané kynuté uzly, které připravíte během pár minut. Naplnit je můžete jemným vanilkovým nebo jiným oblíbeným krémem.
Na těsto
Na krém
Na dokončení
Do mísy nasypte cukr, sůl a do směsi přidejte vejce. Poté ji promíchejte a přidejte do ní teplé mléko a rozpuštěné máslo.
Do směsi nasypte sušené droždí, hladkou mouku a ze směsi vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté ho překryjte potravinářskou fólií a nechte ho kynout 40 minut.
Do hrnce nasypte cukr, přidejte do něj vejce a škrob. Směs promíchejte, přilijte do ní mléko a na mírném plameni ji vařte do houstnutí.
Do směsi poté přidejte vanilkový cukr a míchejte ho, dokud se zcela nerozpustí. Poté krém překryjte potravinářskou fólií a nechte ho zcela vychladnout.
Vykynuté těsto přendejte na pracovní plochu, lehce ho propracujte a vyválejte ho do obdélníku. Poté ho pomocí rádýlka nakrájejte na tenké proužky, které poté ještě překrojte napůl.
Dva konce proužků přeložte před sebe a poté je začněte překládat. Lehce vzniklý cop smotejte, roztáhněte ho a poté ho přeložte. Konce uzlu následně spojte.
Postup opakujte i u zbylého těsta. Vzniklé uzly přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je přikryté kynout dalších 20 minut.
Žloutek smíchejte s mlékem a vykynuté uzly důkladně potřete. Poté krém přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte ho vzniklých otvorů.
Uzly přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližně 25–30 minut. Poté je vyjměte a nechte je zcela vychladnout. Následně je posypte moučkovým cukrem a servírujte je.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen