Nadýchaný jablečný koláč s máslem - postup přípravy
Říká se, že v jednoduchosti je krása, a to platí nejen, co se vzhledu a designu týče, ale mnohdy i v kuchyni. Tento princip tedy uplatňuje také jednoduchý recept, který je tak snadný, že jej prostě musíte vyzkoušet. Navíc pokud patříte mezi lidi, kteří nesnáší hordu špinavého nádobí, máme pro vás dobrou zprávu – potřebovat budete pouze uzavíratelný sáček na potraviny.
Těsto
Náplň
V prvním kroku celého postupu si připravte pevný igelitový sáček bez dírek a nejlépe také s uzavíratelným zipem navrchu. Do toho sáčku poté jednoduše vkládejte jednotlivé ingredience potřebné pro přípravu těsta a pomocí prstů vše řádně promíchejte. Vzniknout by měla hustá lepivá hmota, kterou jednoduše uzavřete v sáčku a na 1 hodinu umístíte na teplé nebo slunné místo.
Po uplynutí doby hotové a nakynuté těsto jednoduše vyjměte ze sáčku, opět promícháte a vložíte na plech vymazaný máslem. Celý plech poté přikryjte čistou utěrkou a opět nechte v teple přibližně na 30 minut. Mezitím si omyjte a oloupejte jablka, která nakrájejte na malé kostky a uložte na hotové těsto.
Na závěr na plech s těstem nastrouhejte zmrzlé máslo a posypte cukrem. Připravený plech poté vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi po dobu 25 minut. Nakonec z trouby vyjměte hotový koláč, nechte jej vychladnout, rozkrájejte a můžete podávat. Dobrou chuť!
Náš tip: K tomuto jablkovému koláči můžete také libovolně přidat skořici či vanilku. Při servírování lze poté použít vanilkovou zmrzlinu nebo domácí šlehačku.