Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný karlovarský knedlík bez mouky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchaný karlovarský knedlík bez mouky - postup přípravy

Karlovarský knedlík je jednoduchou a zároveň, na pohled, atraktivní přílohou k tradičním omáčkám. Jeho příprava podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je nečekaně jednoduchá a navíc se obejdete bez mouky.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky a hladkolistou petrželku nasekejte nahrubo.  Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.

2. KROK

Mléko smíchejte s rozpuštěným máslem a přilejte k rohlíkům, přidejte žloutky, sůl a vše rukama promíchejte. Poté přisypte i nasekanou petrželku. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

3. KROK

Připravte si dostatečné množství potravinářské folie. Těsto rozdělte na dva díly a přeneste na fólii a vytvořte úhledný váleček, který několikrát poválejte po pracovní ploše, aby vznikl pevný knedlík. Tento postup opakujte i s druhou částí těsta.

4. KROK

Knedlíky zabalené do potravinářské fólie vařte ve vroucí vodě po dobu 20 minut. Po pěti minutách otáčejte, aby byly rovnoměrně provařené. Hotové knedlíky vybalte z folie a nakrájejte na plátky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů