Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná kapie v octovém nálevu

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Nakládaná kapie v octovém nálevu - postup přípravy

Nakládané kapie můžete použít jako chutnou přílohu k masu, doplněk slavnostních mís nebo je vmíchat do salátů. Jsou příjemně pikantní a naložíte je během chvilky.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kapie důkladně omyjte a zbavte je semeníků. Nyní připravte nálev. Do většího hrnce nalijte vodu, kterou smíchejte s octem, cukrem a solí. Ingredience zamíchejte a tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. 

2. KROK

Do hrnce poté přidejte kapie, které vařte 5–6 minut. Následně je z hrnce vyjměte a tekutinu znovu přiveďte k varu – potrvá to asi 2 minuty. Poté ji nalijte do sterilizovaných sklenic, které jste předem naplnili kapiemi. 

3. KROK

Poznámka: Je důležité, aby byly kapie zcela ponořeny. Nádoby, které byly zvoleny pro tento recept, mají objem 1000 ml. 

4. KROK

Sklenice pevně uzavřete víčky a nechte je pod ručníkem volně vychladnout. 

Poznámka: Při skladování v chladných a temných podmínkách vydrží kapie čerstvé až 2 roky. 

5. KROK

Tip: Nakládané kapie můžete použít jako přílohu k masu nebo doplněk k sýrovým talířům. Jsou také skvělou ingrediencí do salátů nebo sendvičů. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů