Nakládaná kapie v octovém nálevu - postup přípravy
Nakládané kapie můžete použít jako chutnou přílohu k masu, doplněk slavnostních mís nebo je vmíchat do salátů. Jsou příjemně pikantní a naložíte je během chvilky.
Ingredience
Kapie důkladně omyjte a zbavte je semeníků. Nyní připravte nálev. Do většího hrnce nalijte vodu, kterou smíchejte s octem, cukrem a solí. Ingredience zamíchejte a tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty.
Do hrnce poté přidejte kapie, které vařte 5–6 minut. Následně je z hrnce vyjměte a tekutinu znovu přiveďte k varu – potrvá to asi 2 minuty. Poté ji nalijte do sterilizovaných sklenic, které jste předem naplnili kapiemi.
Poznámka: Je důležité, aby byly kapie zcela ponořeny. Nádoby, které byly zvoleny pro tento recept, mají objem 1000 ml.
Sklenice pevně uzavřete víčky a nechte je pod ručníkem volně vychladnout.
Poznámka: Při skladování v chladných a temných podmínkách vydrží kapie čerstvé až 2 roky.
Tip: Nakládané kapie můžete použít jako přílohu k masu nebo doplněk k sýrovým talířům. Jsou také skvělou ingrediencí do salátů nebo sendvičů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir