Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná rajčata s bazalkou a česnekem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládaná rajčata s bazalkou a česnekem - postup přípravy

Díky tomuto rychlému receptu můžete mít čerstvou zeleninu stále po ruce. Nakládaná rajčata s bazalkou jsou vhodná k přípravě salátů, polévek, omáček i jako příloha.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na poloviny. Cibuli nakrájejte na kolečka, stejně, jako pálivou papriku. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte je na širší plátky. 

2. KROK

Dno sterilizovaných sklenic vyplňte trochou česneku, bobkovým listem a několika rajčaty, která pokryjte vrstvou cibule. Na cibuli položte listy čerstvé bazalky, kterou zakryjte další vrstvou rajčat. 

3. KROK

Vrstvení zakončete pár kolečky papriky a jedním kouskem rajčete tak, jak to můžete vidět níže ve videu. Do každé sklenice vsypte lžičku soli, vlijte lžičku octa a vsypte lžičku cukru. Sklenice následně naplňte horkou vodou a pevně je uzavřete sterilizovanými víčky. 

4. KROK

Nakládaná rajčata s bazalkou nechte volně vychladnout a poté je skladujte na tmavém a chladném místě. 

Poznámka: Při správném skladování vám rajčata vydrží čerstvá až 12 měsíců.

5. KROK

Rajčata servírujte jako přílohu k hlavnímu jídlu. Můžete je ale také zakomponovat do salátů nebo je použít k přípravě polévek a omáček.

Poznámka: Recept je koncipován pro naplnění tří sklenic o objemu 1000 ml.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů