Nakládaná rajčata s česnekem - postup přípravy
Přineste do své kuchyně svěží chuť léta prostřednictvím nakládaných rajčat s česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, do salátů nebo na obložené talíře.
Nálev
Základ
Ostatní ingredience
Do hrnce s vodou vsypte cukr, sůl, vložte do něj bobkový list a kuličky pepře. Nálev přiveďte k varu, po 3 minutách do něj vmíchejte ocet a poté ho odstavte z tepla.
Do samostatného hrnce vložte rajčata s jednou stranou nakrojenou do kříže a zalijte je vroucí vodou. Rajčata nechte 30–60 vteřin namáčet, poté je sceďte, oloupejte a vložte do větší nádoby.
K rajčatům přidejte kopr s petrželkou, rozinkami a prolisovaným česnekem.
Tip: Chcete-li rajčatům dodat ještě výraznější chuť, můžete přidat listy celeru.
Ingredience zalijte nálevem, zakryjte je a nechte je naložené přes noc. Druhý den můžete pochoutku použít dle potřeby.
Tip: Nakládaná rajčata s česnekem můžete použít do salátů i k masu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Matway

