Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná vejce v česnekovém nálevu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládaná vejce v česnekovém nálevu - postup přípravy

Člověk by se neměl bát zkoušet nové věci, a i když mohou vejce nakládaná v octu a česneku znít poněkud zvláštně, věřte tomu, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak je připravit. Taková vejce můžete následně využít jako svačinu či si je dát jen tak na chuť. To se hodí zejména v období Velikonoc, kdy člověk často neví, jak má s vykoledovanými vejci naložit.

Ingredience pro:
1 porce

Základní recept

Volitelné

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím studené vody a dejte je na sporák. Jakmile voda dojde do bodu varu, hrnec zakryjte pokličkou, odstavte z ohně a nechejte vejce stát okolo 10 až 12 minut. Mezitím můžete oloupat cibuli a nakrájet ji na proužky. Vejce po uplynutí doby oloupejte a spolu s cibulí vložte do jednolitrové zavařovací sklenice. Pokud máte spoustu vajíček z výslužky, stačí je jen oloupat.

2. KROK

V jiném hrnci smíchejte ocet, cukr, vodu a stroužky česneku. Dejte vařit a po dosažení bodu varu je odstavte a nechejte 15 minut odstát. Octovou směsí zalijte sklenici s vejci, zavřete ji a nechejte stát minimálně týden v lednici, teprve poté můžete podávat.

3. KROK

Nebojte se vylepšit základní recept přidáním soli, pepře, čerstvého nasekaného česneku pro zvýraznění chuti či bylinek dle vašich preferencí. Milovnici pálivého mohou přidat dokonce chilli papričku a další. Fantazii se meze nekladou!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů