Nakládaná vejce v česnekovém nálevu - postup přípravy
Člověk by se neměl bát zkoušet nové věci, a i když mohou vejce nakládaná v octu a česneku znít poněkud zvláštně, věřte tomu, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak je připravit. Taková vejce můžete následně využít jako svačinu či si je dát jen tak na chuť. To se hodí zejména v období Velikonoc, kdy člověk často neví, jak má s vykoledovanými vejci naložit.
Základní recept
Volitelné
Vejce dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím studené vody a dejte je na sporák. Jakmile voda dojde do bodu varu, hrnec zakryjte pokličkou, odstavte z ohně a nechejte vejce stát okolo 10 až 12 minut. Mezitím můžete oloupat cibuli a nakrájet ji na proužky. Vejce po uplynutí doby oloupejte a spolu s cibulí vložte do jednolitrové zavařovací sklenice. Pokud máte spoustu vajíček z výslužky, stačí je jen oloupat.
V jiném hrnci smíchejte ocet, cukr, vodu a stroužky česneku. Dejte vařit a po dosažení bodu varu je odstavte a nechejte 15 minut odstát. Octovou směsí zalijte sklenici s vejci, zavřete ji a nechejte stát minimálně týden v lednici, teprve poté můžete podávat.
Nebojte se vylepšit základní recept přidáním soli, pepře, čerstvého nasekaného česneku pro zvýraznění chuti či bylinek dle vašich preferencí. Milovnici pálivého mohou přidat dokonce chilli papričku a další. Fantazii se meze nekladou!