Nakládané okurky s francouzskou hořčicí - postup přípravy
Kyselé nakládané okurky jdou zavařit i neobvyklým způsobem v láku obsahujícím francouzskou hořčici a med. Dodá jim to speciální a delikátní příchuť.
Ingredience
Nakládačky omyjte, očistěte a nakrájejte na kolečka. Dejte je do mísy, promíchejte je s půl lžící soli, přikryjte mísu a nechte je asi hodinu stát. Do hrnce poté nalijte vodu na lák, přidejte půl lžíce soli, cukr a ocet a nechte svařit. Následně vypněte sporák a do láku zamíchejte francouzskou hořčici s celými hořčičnými semínky a med.
Do každé sklenice (recept je na 10 půllitrových) dejte na několik kusů nakrájený stroužek česneku, naplňte ji okurkami a zalijte lákem. Sklenice zavíčkujte, dejte do hrnce vyloženého plátnem a nalijte vodu do 2/3 výšky sklenic.
Přiveďte vodu k varu a od té chvíle okurky sterilujte 10 minut. Po vychladnutí jenom zkontrolujte víčka a uložte sklenice na chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch