Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané okurky s medem a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládané okurky s medem a česnekem - postup přípravy

Nakládané okurky nabízí jedinečnou kombinaci chutí, která osvěží každé vaše jídlo. Můžete je servírovat samostatně, použít je do salátů nebo jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky omyjte, oloupejte, odkrojte z nich okraje, které nebudete potřebovat a nastrouhejte je na tenká kolečka. 

2. KROK

V míse okurky smíchejte s nakrájenými stroužky česneku, převařenou vychladlou vodou, octem a medem. 

3. KROK

Okurky osolte a ingredience důkladně zamíchejte. Směsí, včetně šťávy, naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete a nechte 1 hodinu odpočívat. 

Poznámka: Díky sterilizaci sklenic a víček zmírníte riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi. 

4. KROK

Na základě tohoto receptu byste měli naplnit sklenici o objemu 750 ml. Okurky můžete zakomponovat do salátů nebo je podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Poznámka: Takto připravené okurky můžete skladovat v lednici až několik dní. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů