Nakládané okurky s medem a česnekem - postup přípravy
Nakládané okurky nabízí jedinečnou kombinaci chutí, která osvěží každé vaše jídlo. Můžete je servírovat samostatně, použít je do salátů nebo jako přílohu k masu.
Ingredience
Okurky omyjte, oloupejte, odkrojte z nich okraje, které nebudete potřebovat a nastrouhejte je na tenká kolečka.
V míse okurky smíchejte s nakrájenými stroužky česneku, převařenou vychladlou vodou, octem a medem.
Okurky osolte a ingredience důkladně zamíchejte. Směsí, včetně šťávy, naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete a nechte 1 hodinu odpočívat.
Poznámka: Díky sterilizaci sklenic a víček zmírníte riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Na základě tohoto receptu byste měli naplnit sklenici o objemu 750 ml. Okurky můžete zakomponovat do salátů nebo je podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Poznámka: Takto připravené okurky můžete skladovat v lednici až několik dní.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch