Nakládaný okurkový salát - postup přípravy
Doplňte zásoby ve spíži anebo ve sklepě a připravte na zimní měsíce dokonalý okurkový salát s česnekem. Nejen, že skvěle chutná, ale také perfektně doplní potřebné vitamíny. Pochutnat si na něm můžete kdykoliv během roku.
Ingredience
Na svůj okurkový salát zvolte středně velké okurky, které budou tvrdší. Jedině tak docílíte dokonalé křupavosti. Začněte tedy tím, že si polní okurky operete ve vodě a nakrájíte je následně ostrým nožem na centimetrové plátky. Poté zeleninu vložte do velké mísy a smíchejte ji s loupanou a na jemná kolečka pokrájenou cibulí. Také přidejte nasekané česnekové stroužky (mohou být i v celku).
Dále k okurkám přisypte krystalový cukr, sůl a nakonec přilijte i ocet. Všechny ingredience pečlivě promíchejte, salát přikryjte utěrkou nebo poklicí a dejte do lednice marinovat ideálně přes noc. Následující den zeleninu vyjměte a navrstvěte do důkladně sterilovaných sklenic. Nakonec nádoby zavíčkujte a umístěte na chladné místo do první konzumace. Salát není třeba zavařovat, pakliže jsou sklenice dobře sterilizovány (můžete učinit v troubě, myčce anebo mikrovlnce).
Nakládaný okurkový salát s česnekem můžete jíst jak samotný, tak i s masovými či bramborovými pokrmy. Výtečně osvěží při každé příležitosti. Pokud máte rádi bylinky, můžete jej doplnit třeba o petrželku, koriandr anebo třeba čerstvý kopr. Výtečné pak budou okurky i s klasickými a cherry rajčaty. Přejeme dobrou chuť.