Nakládaný zelný salát v octovém nálevu - postup přípravy
Nakládaný zelný salát můžete servírovat jako svačinku s pečivem, ale také jako výživnou a chutnou přílohu k masu. Při správném skladování vydrží čerstvý až 3 týdny.
Ingredience
Nálev
Zelí nakrouhejte a smíchejte ho ve větší míse s nadrobno nakrájenou zelenou paprikou, nakrájenou cibulí a oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkví.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Do směsi vmíchejte omytý nasekaný kopr a ingredience důkladně promíchejte. Nyní připravte nálev. V hrnci smíchejte olej, ocet, cukr, sůl a černý pepř. Nálev přiveďte k varu (potrvá to přibližně 3 minuty) a ještě horký ho nalijte do hrnce se zeleninou.
Salát znovu promíchejte a naplňte jím sterilizované sklenice, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky. Takto připravený nakládaný zelný salát můžete skladovat v lednici až 3 týdny.
Poznámka: Množství ingrediencí je určeno k naplnění 2 sklenic o objemu 900 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch