Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný zelný salát v octovém nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládaný zelný salát v octovém nálevu - postup přípravy

Nakládaný zelný salát můžete servírovat jako svačinku s pečivem, ale také jako výživnou a chutnou přílohu k masu. Při správném skladování vydrží čerstvý až 3 týdny.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrouhejte a smíchejte ho ve větší míse s nadrobno nakrájenou zelenou paprikou, nakrájenou cibulí a oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkví.  

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.

2. KROK

Do směsi vmíchejte omytý nasekaný kopr a ingredience důkladně promíchejte. Nyní připravte nálev. V hrnci smíchejte olej, ocet, cukr, sůl a černý pepř. Nálev přiveďte k varu (potrvá to přibližně 3 minuty) a ještě horký ho nalijte do hrnce se zeleninou. 

3. KROK

Salát znovu promíchejte a naplňte jím sterilizované sklenice, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky. Takto připravený nakládaný zelný salát můžete skladovat v lednici až 3 týdny.

Poznámka: Množství ingrediencí je určeno k naplnění 2 sklenic o objemu 900 ml.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů