Nejlepší české kynuté buchty - postup přípravy
Známější klasiky snad ani není. Většina lidí řekne, že nejlepší české kynuté buchty samozřejmě umí jenom jejich babička. To bude určitě pravda, ale my se jim tímto receptem pokusíme alespoň trochu přiblížit. Zkuste ho a posuďte sami, zda se to alespoň trochu povedlo, nebo ne.
Těsto
Náplň
Vše začnete kváskem
Nejlepší české kynuté buchty se samozřejmě musí začínat kváskem. Do mísy nalijte zhruba polovinu vlažného mléka, prodejte cukr a také droždí. Dejte na teplé místo, přikryjte utěrkou a nechte asi 30 minut, dokud kvásek dostatečně nevzejde.
Pokračujte těstem
Když je kvásek hotový, je možné vytvořit těsto. Postup je jednoduchý. Stačí důkladné míchání a hnětení a také přidávání jednotlivých ingrediencí. Těsto může zpracovávat kuchyňský robot, nebo použijte své ruce. Důležité je hníst ho opravdu velmi důkladně a delší dobu.
Když je těsto připraveno, vytvořte z něho bochánek, který dáte do větší mísy. Tu dáte na teplé místo, opět ji přikryjete utěrkou a necháte kynout asi 60 minut. Těsto je nakynuté ve chvíli, kdy je bochánek zhruba dvakrát tak velký.
Připravte si náplň
Mezi tím, co těsto kyne, je ten pravý čas na přípravu makové náplně. Začnete mlékem, které zahřejte, přidáte mák, dále všechny ostatní ingredience a na požadovanou konzistenci zahustěte nasekanými dětskými piškoty. Svou náplň nechte odpočívat do doby, než vám vykyne těsto.
Můžete tvořit buchty
Nejlepší české kynuté buchty vyžadují jak správný technologický postup, tak i trochu cviku. Když je těsto hotové, vyválejte ho na výšku asi 1 centimetr. Z něho následně nařežte čtverce o velikosti 7 x 7 centimetrů. Do každého takového čtverce vložte dostatek vaší připravené makové náplně. Potom vezměte tento čtverec do dlaně a opatrně buchtu uzavřete. Místem, kde je uzavřena, ji vložte do připraveného pekáče, který jste před tím vymazali trochou másla.
Už jenom upéct
Když je plech plný buchet, kde je jedna vedle druhé a všechny se dotýkají, můžete rozehřát troubu na teplotu 200 stupňů Celsia. Plech vložíte do střední části trouby a pečete po dobu 10 minut. Když tento čas uplyne, snížíte teplotu na 180 stupňů a dopékejte po dobu 15 minut. Potom vyndejte a nechte při pokojové teplotě chladnout.
Buchty jsou hotové
Nejlepší české kynuté buchty jsou hotové. Opatrně je vyjměte z plechu, dejte na talíř, důkladně je posypte moučkovým cukrem a můžete ochutnat. A jistě nám dáte za pravdu, že se těm od babičky velmi blíží, je to tak?