Nejrychlejší, nejjednodušší a nejlepší dortový krém - postup přípravy
Zdokonalte své kulinářské a cukrářské schopnosti a připravte si lahodný domácí krém na dort. Příprava tohoto krému vám zabere pouhých pár minut a výsledek určitě příjemně překvapí vás i vaše chuťové polštářky. Budou vám k tomu stačit ingredience, které má doma každý z nás.
Ingredience
Nejprve si připravte středně velkou misku a nalijte do ní mléko pokojové teploty. Poté ho přelijte do menšího hrnce a na mírném ohni vařte, dokud mléko nepřivedete k varu. Vroucí mléko vypněte a nechte v hrnci pomalu vychladnout při pokojové teplotě.
Připravte si další misku, do které dejte máslo a mixérem jej vyšlehejte. Do misky s máslem postupně přidávejte po trochách cukr. Máslo s cukrem míchejte až do doby, než se obě ingredience krásně spojí a vytvoří hladký vláčný krém. Pokračujte přidáním vanilkového cukru.
Vezměte si hrnec s vychladnutým mlékem o pokojové teplotě a po trochách postupně pomalu přilévejte mléko do misky s máslem a cukrem. Takto připravený krém míchejte vařečkou až do té doby, než dosáhnete jemného a nadýchaného krému.
Krém v této výsledné podobě už stačí jenom natřít na váš oblíbený dort a nechat přibližně hodinku ztuhnout někde v chladnu. Kromě použití na plnění dortů však můžete krém natřít například i na vánočku nebo jiné sladké pečivo, nebo použít na zdobení koláčů a podobných sladkostí.