Neobvyklá rychlá bábovka s kávovou příchutí, čokoládovou polevou a oříšky - postup přípravy
Pořádná dávka dokonale jemného kávového moučníku nebude nikdy dost velká, abyste nezatoužili po dalším. Na první pohled to vypadá jako obyčejná bábovka. Že je všechno jinak, zjistíte už po prvním zakrojení. První ochutnání vám pak odhalí pravou tvář tohoto dezertu. Chtěli byste vědět víc?
Těsto
Káva
Na ozdobu
Do hluboké mísy nasypejte jednu sklenici krystalového cukru, vyklepněte k němu čtyři vajíčka a elektrickým šlehačem vše vyšlehejte do bílé a nadýchané pěny. Přilijte skleničku oleje a totéž množství vody a metličkou jemně promíchejte. Přes jemné sítko do této hmoty prosejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
Přidejte také tři lžíce kakaového prášku a vše metličkou promíchejte s vaječnou hmotou. Pokud chcete těsto promíchat elektrickým šlehačem, použijte jen nejnižší obrátky. Hotové těsto vlijte do formy na bábovku, kterou předem bohatě vytřete máslem.
Vložte formu s těstem do trouby předehřáté na 170 °C a pečte ho alespoň 35 až 40 minut, dokud nebude úplně upečené. To otestujte zapíchnutou špejlí. Pokud bude po vytažení mokrá s ulpívajícími kousky těsta, ještě bábovku dopečte. Jestliže zůstane suchá, můžete vyndat moučník z trouby.
Zatímco se dort peče, připravte instantní kávu ze dvou lžiček kávového prášku, se dvěma lžícemi cukru, půl hrnkem vody a trojnásobným množstvím studeného mléka. Ihned, jakmile vytáhnete moučník z trouby, zalijte jeho povrch připravenou studenou kávou. Ta se okamžitě vsákne do upečeného těsta. Pak vyklopte bábovku na talíř, povrch polijte rozpuštěnou čokoládou a posypejte drcenými lískovými oříšky.