Nepečená bábovka s pomerančem a smetanou - postup přípravy
Nadýchaného sladkého dezertu můžete dosáhnout i bez pečení. Stačí, když budete mít po ruce pomeranč, mléko a pár dalších ingrediencí, díky kterým vytvoříte dezert do 20 minut.
Pomerančový krém
Smetanový krém
Z pomerančů vymačkejte 500 ml šťávy, kterou přelijte do hrnce. Do druhého hrnce vlijte mléko. Do hrnce se šťávou vsypte cukr, stejně jako do hrnce s mlékem.
Tip: Šťávu přeceďte přes sítko, abyste se zbavili dužiny.
Do pomerančové šťávy přimíchejte kukuřičný škrob stejně, jako do mléka, do kterého přimíchejte také vanilkový cukr. Oba hrnce položte na sporák a za stálého míchání vše zahřívejte.
Po asi 10 minutách by měly obě směsi mírně zhoustnout. Jakmile se tak stane, do mléka přidejte máslo, zamíchejte ho a hrnce sundejte z tepla.
Dno formy na bábovku naplňte asi čtyřmi lžícemi bílého krému a na ně nalijte několik lžic pomerančového krému. Takto vrstvěte, dokud vám nedojdou ingredience. Naplněnou formu přikryjte potravinovou fólií a dejte ji na 2–3 hodiny chladit do lednice.
Po třech hodinách formu z lednice vyndejte, sundejte z ní potravinovou fólii a nepečenou bábovku vyjměte.
Tip: Aby se vám bábovka z formy lépe vyndávala, projeďte podél jejích okrajů nožem, který stěny formy od bábovky oddělí. Poté na formu položte talíř a bábovku na něj vyklopte.
Bábovku podávejte nakrájenou na kousky ihned poté, co ji vyndáte z lednice. Skvěle totiž chutná mírně vychlazená.
Poznámka: S bábovkou zacházejte opatrně, protože její konzistence připomíná pudink.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe