Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená bábovka s pomerančem a smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečená bábovka s pomerančem a smetanou - postup přípravy

Nadýchaného sladkého dezertu můžete dosáhnout i bez pečení. Stačí, když budete mít po ruce pomeranč, mléko a pár dalších ingrediencí, díky kterým vytvoříte dezert do 20 minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Pomerančový krém

Smetanový krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z pomerančů vymačkejte 500 ml šťávy, kterou přelijte do hrnce. Do druhého hrnce vlijte mléko. Do hrnce se šťávou vsypte cukr, stejně jako do hrnce s mlékem.

Tip: Šťávu přeceďte přes sítko, abyste se zbavili dužiny.

2. KROK

Do pomerančové šťávy přimíchejte kukuřičný škrob stejně, jako do mléka, do kterého přimíchejte také vanilkový cukr. Oba hrnce položte na sporák a za stálého míchání vše zahřívejte.

3. KROK

Po asi 10 minutách by měly obě směsi mírně zhoustnout. Jakmile se tak stane, do mléka přidejte máslo, zamíchejte ho a hrnce sundejte z tepla. 

4. KROK

Dno formy na bábovku naplňte asi čtyřmi lžícemi bílého krému a na ně nalijte několik lžic pomerančového krému. Takto vrstvěte, dokud vám nedojdou ingredience. Naplněnou formu přikryjte potravinovou fólií a dejte ji na 2–3 hodiny chladit do lednice.

5. KROK

Po třech hodinách formu z lednice vyndejte, sundejte z ní potravinovou fólii a nepečenou bábovku vyjměte. 

Tip: Aby se vám bábovka z formy lépe vyndávala, projeďte podél jejích okrajů nožem, který stěny formy od bábovky oddělí. Poté na formu položte talíř a bábovku na něj vyklopte.

6. KROK

Bábovku podávejte nakrájenou na kousky ihned poté, co ji vyndáte z lednice. Skvěle totiž chutná mírně vychlazená.

Poznámka: S bábovkou zacházejte opatrně, protože její konzistence připomíná pudink. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů