Nepečená kakaová roláda se smetanovým krémem - postup přípravy
Podobným způsobem, jímž se připravují nepečené tvarohové dorty, můžete docela snadno vyrobit také roládu. Stačí mít po ruce pár sušenek a smetanového sýra a delikátní dezert může být na světě během pár chvil.
Ingredience
Na náplň
Čokoládové sušenky rozmixujte v mixéru na jemný prach. Do skleničky vsypte dvě polévkové lžíce kakaového prášku a spařte jej horkým mlékem. Výsledným kakaovým mlékem zalijte sušenkovou drť v míse a, pokud chcete, přidejte také trochu cukru. Výslednou směs důkladně prohněťte rukama, dokud nezískáte kompaktní hmotu, kterou zabalte do fólie a nechte ji v lednici 10 až 15 minut odležet.
Mezitím připravte náplň. Smetanový sýr vložte do mísy, zasypejte ho moučkovým cukrem a přikápněte pár kapek vanilkového extraktu. Vše promíchejte do homogenní a krémové konzistence.
Na pracovní plochu si připravte několik obdélníků potravinářské fólie nebo pečicího papíru, na které položte odleželé těsto. Zakryjte ho rovněž fólií či pečicím papírem a mezi těmito pláty těsto vyválejte na asi půl centimetru silnou placku.
Vyválené těsto kompletně potřete připraveným smetanovým krémem tak, aby na okrajích zůstala asi centimetrová mezera. S pomocí fólie těsto stočte do kompaktní rolády. Do téže fólie ji zabalte, položte ji na tácek a vraťte ji zpátky do lednice na 1 hodinu ztuhnout.