Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená kakaová roláda se smetanovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečená kakaová roláda se smetanovým krémem - postup přípravy

Podobným způsobem, jímž se připravují nepečené tvarohové dorty, můžete docela snadno vyrobit také roládu. Stačí mít po ruce pár sušenek a smetanového sýra a delikátní dezert může být na světě během pár chvil.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Čokoládové sušenky rozmixujte v mixéru na jemný prach. Do skleničky vsypte dvě polévkové lžíce kakaového prášku a spařte jej horkým mlékem. Výsledným kakaovým mlékem zalijte sušenkovou drť v míse a, pokud chcete, přidejte také trochu cukru. Výslednou směs důkladně prohněťte rukama, dokud nezískáte kompaktní hmotu, kterou zabalte do fólie a nechte ji v lednici 10 až 15 minut odležet.

2. KROK

Mezitím připravte náplň. Smetanový sýr vložte do mísy, zasypejte ho moučkovým cukrem a přikápněte pár kapek vanilkového extraktu. Vše promíchejte do homogenní a krémové konzistence.

3. KROK

Na pracovní plochu si připravte několik obdélníků potravinářské fólie nebo pečicího papíru, na které položte odleželé těsto. Zakryjte ho rovněž fólií či pečicím papírem a mezi těmito pláty těsto vyválejte na asi půl centimetru silnou placku.

4. KROK

Vyválené těsto kompletně potřete připraveným smetanovým krémem tak, aby na okrajích zůstala asi centimetrová mezera. S pomocí fólie těsto stočte do kompaktní rolády. Do téže fólie ji zabalte, položte ji na tácek a vraťte ji zpátky do lednice na 1 hodinu ztuhnout.

5. KROK

Po hodině roládu rozbalte z fólie, nakrájejte ji na plátky a podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů