Nepečená krémová střecha s brusinkami - postup přípravy
Ne každému se chce kvůli dezertu péct, proto je dobré mít v záloze i recept bez pečení. Třeba tento se hodí hlavně na teplejší počasí, jelikož jeho výslednou chuť tvoří kombinace tvarohového nádechu s ovocem, která dokáže příjemně osvěžit.
Ingredience
Do misky umístěte ricottu (lze nahradit tvarohem), přisypejte cukr a promíchejte stěrkou. Přimíchejte i změklé máslo a následně vyšlehejte. Na závěr vmíchejte sušené brusinky a krém máte hotový. Na pracovní ploše rozložte sáček na pečení či potravinářskou fólii a rozmístěte na ni sušenky (velikost cca 8 x 6 cm) namáčené v mléce do obdélníku (3 x 4 sušenky).
Ty pomažte krémem, rovnoměrně jej zarovnejte a nyní vytvořte tvar střechy. Prostřední část zůstane tam, kde je. Boční strany naráz přehněte s pomocí fólie tak, aby se o sebe opíraly. Ručně upravte, zabalte do fólie a nechejte na dvě hodiny v lednici zatuhnout. Po uplynulé době připravte polevu. Čokoládu nechejte roztopit v mikrovlnné troubě a promíchejte ji s rostlinným olejem. Dezert zalijte polevou a nechejte na dalších 30 minut v lednici. Poté máte hotovo a můžete servírovat, dobrou chuť!