Nepečené 3bit řezy s karamelovým Salkem - postup přípravy
V případě, že nemáte čas na pečení, ale chcete své hosty překvapit sladkou pochoutkou, připravte 3bit řezy. Jsou křupavé a vytvoříte je bez použití trouby.
Základ
Krém
Náplň
Zdobení
Do rendlíku nalejte ⅔ mléka, které smíchejte s vanilkovým cukrem. Zbytek mléka vlijte do samostatné nádoby, kde ho smíchejte s vanilkovým pudinkem. Mléko v rendlíku přiveďte k varu a poté do něj vmíchejte pudinkovou směs.
Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a následně ji přelijte do misky, kde ji přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout.
Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, položte na něj fólii tak, aby se ho přímo dotýkala.
Nyní připravte karamelovou náplň. Do rendlíku vlijte plechovku zkaramelizovaného Salka, které zahřívejte 1 minutu. Jakmile získá tekutější konzistenci, odstavte ho z tepla.
Do formy vložte pečicí papír a na něj rozprostřete první vrstvu sušenek, které pokryjte karamelovou směsí a poté další vrstvou sušenek. Nyní dokončete přípravu krému.
Základ na krém promíchejte a propasírujte ho do jiné misky. V samostatné misce vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, do hladka. Do másla postupně vešlehávejte pudinkový základ a vzniklým krémem potřete sušenky ve formě.
Tip: Chcete-li, aby měl dezert méně kalorií, použijte menší množství másla.
Krém pokryjte další vrstvou sušenek a připravte šlehačku. Smetanu šlehejte a postupně do ní přidávejte ztužovač šlehačky. Vzniklou hmotou potřete celý povrch dezertu, který na závěr ozdobte nastrouhanou čokoládou.
Poznámka: 3bit řezy vložte na několik hodin do lednice, nejlépe je tam nechte přes noc. S konzumací nemusíte spěchat, protože řezy nejlépe chutnají třetí den.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Opolanka Kasia w Kuchni