Nepečené kokosové miniroládky s pomerančovou náplní - postup přípravy
Pokud chcete svou rodinu překvapit originálním a netradičním dezertem, připravte jim tyto nepečené kokosové miniroládky s pomerančovou náplní. Jejich příprava je snadná a poměrně rychlá.
Na bílou vrstvu
Na oranžovou vrstvu
Na plech nasypte strouhaný kokos a rovnoměrně jej rozprostřete. Do hrnce nalijte mléko, přidejte do něj cukr a mouku. Směs za stálého míchání vařte na středním plameni, dokud nezhoustne.
Směs stáhněte z ohně, přidejte do ní máslo a vanilkový cukr. Míchejte ji, dokud se máslo nerozpustí. Ještě horkou směs nalijte na plech s kokosem a rovnoměrně ji rozprostřete.
Do hrnce nalijte vymačkanou pomerančovou šťávu, přidejte do ní cukr, mouku a škrob. Směs za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne.
Pomerančovou směs nalijte na kokosovou vrstvu a rozetřete ji po celé ploše. Dezert nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho vložte na alespoň 4 hodiny do lednice.
Ztuhlý dezert nakrájejte na 12 stejných kousků. Každý kousek opatrně stočte do roládky. Opatrně je poté obalte v dostatečném množství kokosu, aby se s ostatními nelepily.
Hotové roládky skladujte v lednici a podávejte vychlazené. Servírovat je můžete se šlehačkou nebo s čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.