Nepečené kokosové tyčinky se třemi druhy čokolády - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům kokosu, tento recept si zaručeně oblíbíte. Cukroví připravíte bez použití trouby a postup je tak jednoduchý, že jej zvládnou i začínající kuchaři.
Ingredience
Kokosovou mouku smíchejte s kondenzovaným mlékem. Poté do stejné mísy přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a znovu zamíchejte.
Poznámka: Bílou čokoládu rozdrobte do mísy a rozpusťte ji ve vodní lázni. Čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnné troubě.
Směs v míse rozdělte na dvě stejné poloviny a jednu z polovin přendejte do jiné mísy. Tam směs smíchejte s rozpuštěnou mléčnou čokoládou a vytvořte těsto.
Poznámka: Mléčnou čokoládu rozpusťte stejným způsobem, jako bílou čokoládu viz návod v kroku č. 2.
Z tmavé směsi vytvarujte malé válečky, které odkládejte bokem. Následně válečky z tmavé čokolády zabalte do směsi z bílé čokolády.
Nakonec si rozpusťte hořkou čokoládu a válečky v ní obalte. Nepečené kokosové tyčinky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde je budete zdobit. Zbylou čokoládou naplňte cukrářský sáček a vytvořte na válečcích jemné čokoládové linky.
Hotové cukroví vložte do lednice a chlaďte minimálně 20 minut. Poté, co poleva dostatečně ztuhne, můžete cukroví podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89