Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené pudinkové řezy s čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečené pudinkové řezy s čokoládou - postup přípravy

Nepečená dobrota z domácího pudinkového krému udělá radost všem, kteří milují krémové dezerty bez zbytečných okolků a korpusů. Tyto řezy jsou tak lahodné, že se i přes svou jednoduchost skvěle hodí k doplnění slavnostního stolu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cukr vsypte do hrnce spolu s kukuřičným škrobem a kakaovým práškem. Vše promíchejte a za stálého míchání v několika malých fázích přilijte mléko, které pokaždé do hmoty důkladně zapracujte. Směs postupně začne měnit konzistenci na mazlavou a hustou kaši tmavohnědé barvy.

2. KROK

Poté, co zapracujete celý litr mléka, přilijte ještě 100 ml plnotučné smetany a hrnec postavte na sporák. Směs zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezačne vřít. Poté přidejte nalámanou mléčnou a hořkou čokoládu a pokračujte ve vaření a míchání, abyste získali velmi hustý pudink.

3. KROK

Připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vyložte pečicím papírem, a vlijte do ní hotovou čokoládovou směs. Po naplnění formou párkrát jemně zaklepejte a ťukněte, aby se hladina srovnala a vyhnali jste zevnitř vzduchové bubliny. Formu s pudinkem nechte při pokojové teplotě vychladnout 15 až 20 minut a poté ji uložte na 5 až 6 hodin do lednice ztuhnout.

4. KROK

Vychlazený pudink z formy vyklopte na tácek a opatrně sloupněte pečicí papír. Přes jemné sítko povrch dezertu poprašte kakaovým práškem, nakrájejte ho na plátky a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů