Nepečený citronový dort se smetanovým krémem - postup přípravy
Milovníci citrusů si s tímto dezertem přijdou na své. Sladkou chuť sušenek vyvažuje jemný smetanový krém s příjemným citrusovým nádechem, který si budete pamatovat ještě dlouho poté.
Ingredience
Dejte 200 gramů křehkých sušenek do mixéru a co nejvíce je rozmixujte. Pak ke směsi přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte, hmota by se měla při stlačení k sobě lepit.
Dejte na tác kulatý dortový ráfek o průměru 18 centimetrů, vyložte ho pruhem acetátové fólie na dorty, nasypejte do něho směs a upěchujte ji.
Do mísy dejte krémový sýr, jako je Philadelphia, slazené kondenzované mléko a smetanu ke šlehání. Nastrouhejte kůru z citronu a začnete šlehat. Poté postupně přišlehejte citronovou šťávu.
Čtvrtinu krému rozprostřete na sušenkovou směs v ráfku, na ni dejte vrstvu sušenek, již nerozmixovaných, a pokračujte stejným způsobem. Na vrchu bude poslední čtvrtina krému.
Vložte tác s dortovým ráfkem na několik hodin do lednice, aby vše ztuhlo. Poté na vršek dortu nastrouhejte trochu bílé čokolády.
Odstraňte ráfek a acetátovou fólii a můžete dort dozdobit. Lze například dokola naklást pralinky Raffaello tak, aby na každém naporcovaném kusu byla jedna.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Immer Appetitlich