Nepečený čokoládovo-tvarohový řez - postup přípravy
Připravte si mimořádně jemný třívrstvý čokoládovo-tvarohový řez, který se rozplývá v ústech. Tento se rychle zaručeně stane jedním z vašich oblíbených dezertů! Jeho příprava je velice jednoduchá a velkou výhodou je, že nemusíte ani zapínat troubu. Suroviny pro tvarohový řez jsou jednoduché a cenově dostupné a recept není vůbec složitý.
Ingredience
Poleva
Rozehřejte 120 g čokolády a 50 ml smetany a zahřejte na 60 stupňů.
Smíchejte 200 g smetanového sýra s 15 g cukru, dokud se nerozpustí.
Namočte 5 g želatiny do 30 ml mléka a nechte nabobtnat. Dejte na hluboký talíř s horkou vodou a míchejte, dokud se nerozpustí.
Želatinu přidejte do sýra a promíchejte. Přidejte ½ lžíce citronové šťávy.
V samostatné nádobě rozšlehejte 100 ml smetany s 15 g cukru, dokud nebude nadýchaná. Poté to přidejte do smetanového sýra a promíchejte.
Formu vyložte pečicím papírem. Vložte 150 g výsledné směsi sýra a smetany a dejte na 10 minut do mrazáku.
Přidejte 85 g získané čokoládové hmoty se smetanou do zbývajícího smetanového sýra a promíchejte. Vyjměte formu a rozložte 170 g výsledné směsi, vyrovnejte a vraťte na mrazáku na 10 minut.
Přidejte veškerou čokoládu ke zbývající hmotě, promíchejte a postup opakujte.
Nakonec připravte čokoládovou polevou a řez jí polijte.