Nepečený dezert do skleniček - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaký dezert připravit na narozeninovou oslavu? Zkuste třeba ten nepečený krémový, který se jen rozplývá v ústech. Připravit jej zvládne skutečně i začátečník a pomáhat vám klidně mohou i děti.
Ingredience
Začněte tím, že si ve skleněné misce rozmícháte vejce spolu s krupicovým cukrem a kukuřičným škrobem. Také přidejte mléko (asi 100 ml), vanilkový cukr a pečlivě všechno promíchejte metličkou. Nyní si vlijte zbytek mléka (900 ml) do většího hrnce a zakomponujte do něj vaječnou směs.
Zahřívejte na mírnějším plamenu do té doby, než krém začne houstnout. U toto směs nepřetržitě míchejte. Hotový pudink překryjte potravinovou fólií a nechte zchladnout. Posléze jej vyšlehejte ještě mixérem.
Kompletace nepečeného zákusku do skleniček
Dále si vyšlehejte v misce také smetanu ke šlehání do tuhého sněhu a oslaďte moučkovým cukrem.
Následně šlehačku do pudinku vkládejte po lžících a důkladně promíchejte. Výsledný krém vlijte do zapékací misky o rozměrech cca 22 x 22 cm, povrch zastrouhejte hořkou čokoládou a dejte chladit a tuhnout do lednice na minimálně půl hodiny.
Servírování nepečeného dezertu
Ztuhlý krémový dezert podávejte ideálně ve svátečních skleničkách. K porci se bude hodit klidně i kakaová či máslová sušenka. Přejeme dobrou chuť.
Jak je možné nepečený dezert vylepšit?
Chcete své rodině dopřát opravdu výjimečný chuťový zážitek? Potom do spodu krémového dezertu můžete vyskládat cukrářské piškoty namočené v oblíbeném likéru a kávě a do náplně zakomponovat čerstvé či konzervované ovoce. Hodit se budou třeba banány, jahody, borůvky, maliny či broskve.