Nepečený dort „Napoleon“ na plech - postup přípravy
Dort jménem „Napoleon“ je klasickým luxusním dílem z dílen mistrů cukrářů. Pokud byste si jej rádi dopřáli v jednodušší verzi na plech, vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Ingredience
Do hrnce nalijte mléko, ale trochu si jej nechte stranou. Přidejte k němu dvě lžíce cukru a přiveďte směs k varu. K odložené trošce mléka přisypejte dva balíčky smetanového pudinku a důkladně je rozmíchejte dohladka, aby ve směsi nebyly žádné hrudky.
Jakmile se mléko v hrnci začne vařit, přilijte k němu rozmíchané pudinky a za stálého míchání vše vařte do zhoustnutí. Uvařený pudink vyklopte z hrnce do misky a nechte ho úplně vychladnout.
Ke zchladlému pudinku přidejte změklé máslo a ručním šlehačem či robotem obě přísady vyšlehejte do hladké a krémové konzistence.
Do obdélníkového plechu nebo zapékací misky o rozměrech 20 x 14 cm vyskládejte souvislou vrstvu obdélníkových sušenek a vlijte na něj připravenou pudinkovou směs. Rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy a povrch urovnejte do hladké roviny. Poté na ni vyskládejte druhou vrstvu sušenek.
Připravený dort vložte asi na 1 hodinu do lednice vychladit a ztuhnout. Povrch posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte.
Videopostup krok za krokem