Nepečený dort Raffaello - postup přípravy
Moderní rafinované dezerty se často inspirují úspěšnými komerčními sladkostmi, které získaly popularitu na pultech obchodů a supermarketů. Jeden z nich je inspirovaný oblíbenými pralinkami Raffaello, které jsou plněné jemným krémem a obalené v kokosu. Dort Raffaello vsází na tutéž kombinaci chutí a nutno uznat, že se jedná o velmi zdařilý počin, který navíc ani není nijak náročný na přípravu. Recept na něj vám dnes přinášíme. Pojďte ho vyzkoušet také, je vážně lahodný!
Ingredience
Do misky nalijte vaječné žloutky a přidejte k nim 100 gramů cukru a 2 polévkové lžíce vanilkového cukru. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a pak přilijte 200 mililitrů mléka, hladkou mouku a bramborový škrob. Elektrickým šlehačem vyšlehejte do hladkého a jednolitého krému.
Zbylých 300 mililitrů mléka nalijte do kastrůlku a přidejte 100 gramů cukru. Postavte na sporák a přiveďte k varu. Když začne bublat, přimíchejte postupně do mléka krém z vaječných žloutků a nepřetržitě míchejte, dokud nezískáte hustý pudink. Když je hotový, odstavte ho z ohně a nechejte vychladnout.
Máslo vložte do zvláštní misky a elektrickým šlehačem ho vyšlehejte do načechrané pěny. K té pak po lžících přimíchejte vychladlý pudink a nakonec strouhaný kokos a tři nebo čtyři lžíce rumu nebo rumové esence. Všechny přísady důkladně promíchejte.
Připravte si vhodný podnos a rozložte na něj obdélníkovou vrstvu sušenek. Na ty pak rozprostřete polovinu vanilkového pudinkového krému. Ten zakryjte druhou sušenkovou vrstvou a na tu navršte zbylou polovinu krému, jehož vrch posypejte mandlovými vločkami.
Takto připravený dort vložte do lednice alespoň na 4 hodiny, lépe však přes noc, aby dobře ztuhl a sušenky se nasákly vlhkostí. Druhý den můžete dobrůtku naporcovat a s chutí podávejte se šálkem dobrého čaje nebo kávy.
Dobrou chuť.