Nepečený dort se smetanovým krémem - postup přípravy
Pokud s troubou nejste velcí kamarádi, nadchne vás recept na dort se smetanovým krémem, který nemusíte péct a při jehož přípravě nepoužijete ani želatinu.
Základ
Krém
Zdobení
V robotu rozmixujte sušenky na jemný prášek, do kterého vlijte rozpuštěné máslo. Vzniklou směsí naplňte dortový ráfek s výklopným dnem.
Tip: Aby se vám dezert z ráfku lépe vyndával, vyložte jeho dno pečicím papírem a jeho strany obložte pečicí fólií.
Pomocí sklenice základ na dezert utlačte a zarovnejte. Poté v míse smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem a do jiné mísy rozlámejte bílou čokoládu, kterou rozpusťte ve vodní lázni. Čokoládu nechte minutu chladnout a poté ji vlijte do krému ze smetanového sýra.
V jiné míse vyšlehejte smetanu a vmíchejte ji do krému s čokoládou. Krémem potřete základ v dortovém ráfku, zarovnejte ho a jeho povrch posypte nakrájenou bílou čokoládou.
Tip: Čokoládu můžete také nastrouhat na hrubém struhadle.
Dort se smetanovým krémem dejte chladit na 8 hodin do lednice, poté ho vyjměte z dortového ráfku, sundejte z něj pečicí fólii a servírujte ho nakrájený na trojúhelníky.
Tip: Výborně chutná s horkou kávou nebo čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ