Nepečený jahodový dort s želé - postup přípravy
Připravte si jednoduchý nepečený jahodový dort, při kterém nebudete muset zapnout troubu. Dezert je nadýchaný, šťavnatý a osvěžující. Pokud s dezerty začínáte, tento recept jistě zvládnete.
Korpus
Krém
Poleva
Cukrářské piškoty rozmixujte na jemný prášek a vmíchejte do nich změklé máslo. Směsí naplňte dortový ráfek a pomocí dna sklenice jej zarovnejte tak, jak je ukázáno na obrázku.
Tip: Stěny dortového ráfku vyplňte fólií nebo pečicím papírem, díky kterému se vám bude ráfek z hotového dortu lépe snímat.
Ve vodě rozmíchejte želatinu a nechte ji 10 minut bobtnat. Zatím umístěte hrnec na sporák, vsypte do něj jahody s cukrem a vařte přibližně 4 minuty, dokud se cukr neroztopí. Poté směs rozmixujte, zamíchejte a vmíchejte do obsahu hrnce želatinu.
Směs míchejte, dokud se ingredience nepropojí a poté ji přes cedník přelijte do mísy a nechte volně chladnout. V jiné míse smíchejte mascarpone s kondenzovaným mlékem, smetanou a za stálého mixování přilijte jahodovou směs s želatinou.
Hotový krém nalijte na korpus v retortovém ráfku a nechte v lednici chladnout přibližně 15 minut. Zatím v hrnci zahřejte vodu a rozpusťte v ní růžové cukrárenské želé. Asi po dvou minutách tekutinu odstavte z tepla.
Následně omyjte jahody, odstraňte z nich zelenou část a nakrájejte je na plátky. Nepečený jahodový dort v dortovém ráfku ozdobte nakrájenými jahodami a na závěr vše zalijte polovinou množství tekutiny s cukrárenským želé.
Dort vložte na 30 minut do lednice, dokud želé neztuhne, poté jej vyndejte a zalijte zbytkem tekutiny s rozpuštěným želé. Dort vložte znovu do lednice na minimálně 30 minut a nechte želé ztuhnout.
Poté z nepečeného jahodového dortu odstraňte dortový ráfek a dezert podávejte nakrájený na trojúhelníky.
Tip: Dort můžete servírovat s čerstvými jahodami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell