Nepečený kokosový kmen plněný čokoládou - postup přípravy
Kokosový kmen je efektní cukroví, které obsahuje jemné kondenzované mléko. Výhodou tohoto vánočního cukroví je, že neobsahuje žádná vejce a nemusíte ho péct.
Těsto
Na obalení
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se strouhaným kokosem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich kondenzované mléko a vytvořte těsto.
Těsto rozdělte na tři stejné části, které obalte v kokosu. Ze všech částí vytvořte válečky, které odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Ve středu každého válečku udělejte žlábek pomocí rukojeti vařečky.
Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vlijte ji do žlábků v těstu.
Tip: Mléčnou čokoládu můžete nahradit hořkou nebo bílou čokoládou. Náplň můžete doplnit také nasekanými oříšky.
Stejným způsobem rozpusťte také bílou čokoládu, kterou na válečky naneste v podobě proužků.
Tip: Zdobení vytvoříte snadno, pomocí cukrářského sáčku.
Pomocí špejle pruhy spojte v jejich středu a cukroví nechte 1 hodinu odpočívat.
Poznámka: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Po hodině válečky nakrájejte na kousky o šířce 3–4 cm a servírujte je v ozdobných papírových košíčcích.
Poznámka: Kokosový kmen uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné