Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený kokosový kmen plněný čokoládou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečený kokosový kmen plněný čokoládou - postup přípravy

Kokosový kmen je efektní cukroví, které obsahuje jemné kondenzované mléko. Výhodou tohoto vánočního cukroví je, že neobsahuje žádná vejce a nemusíte ho péct.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se strouhaným kokosem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich kondenzované mléko a vytvořte těsto. 

2. KROK

Těsto rozdělte na tři stejné části, které obalte v kokosu. Ze všech částí vytvořte válečky, které odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Ve středu každého válečku udělejte žlábek pomocí rukojeti vařečky. 

3. KROK

Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vlijte ji do žlábků v těstu. 

Tip: Mléčnou čokoládu můžete nahradit hořkou nebo bílou čokoládou. Náplň můžete doplnit také nasekanými oříšky.

4. KROK

Stejným způsobem rozpusťte také bílou čokoládu, kterou na válečky naneste v podobě proužků. 

Tip: Zdobení vytvoříte snadno, pomocí cukrářského sáčku.

5. KROK

Pomocí špejle pruhy spojte v jejich středu a cukroví nechte 1 hodinu odpočívat.

Poznámka: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

6. KROK

Po hodině válečky nakrájejte na kousky o šířce 3–4 cm a servírujte je v ozdobných papírových košíčcích. 

Poznámka: Kokosový kmen uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a chladném místě.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů