Nepečený piškotovo – sušenkový zákusek s příchutí kakaa a čokolády - postup přípravy
Potřebujete bleskurychle připravit chutný a na jazyku se rozplývající zákusek pro svou návštěvu? Pak vsaďte na nepečenou variaci s příchutí kakaa a čokolády. Postup je velmi jednoduchý a zvládne jej i začátečník.
Ingredience
Krém
Začněte tím, že si připravíte krémovou náplň do zákusku. K ruce si tedy vezměte menší hrnec se silnějším dnem a v něm vyšlehejte vaječné žloutky spolu s cukrem, kukuřičným škrobem a mlékem.
Také vsypte přes sítko kakao a vše zahřívejte (na mírném plamenu) i míchejte metličkou do té doby, než směs zhoustne. Nakonec hmotu odstavte a zakomponujte do ní nalámanou hořkou čokoládu i kousky měkkého másla.
Nyní použijte plech vystlaný potravinovou fólií a vlijte do něj část čokoládového krému.
Dobře rozprostřete špachtlí a poklaďte na něj střídavě cukrářské piškoty a křehké sušenky (obojí předtím řádně namočte do espressa).
Nakonec vše přelijte zbylým čokoládovým krémem.
Zákusek překryjte kouskem fólie a dejte tuhnout do lednice.
Po několika hodinách vyjměte ztuhlý zákusek z lednice, polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou, nechte zatuhnout a nakrájejte na menší porce.
Podávejte jej třeba s šálkem kávy, s čajem anebo s teplým kakaem. Doplnit dezert můžete i kopečkem čerstvé šlehačky.
Přejeme vám dobrou chuť.