Nepečený tvarohovo-smetanový dezert - postup přípravy
Jste takovými hospodyňkami, které nerady postávají dlouhé minuty u plotny, a přesto byste chtěli pro své blízké připravit lahodný zákusek? Není nic snazšího než zvolit nepečený smetanový dort. Tento recept vám rozhodně vytrhne trn z paty. Připravený ho budete mít raz dva a zaručeně zachutná všem.
Ingredience
Nejprve si v hrnku rozmíchejte želatinu v horké vodě a nechte ji nabobtnat a vychladnout.
Mezitím si v míse vyšlehejte měkký tvaroh spolu se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. V konečné fázi ještě do krému zakomponujte želatinu a dobře promíchejte.
Část směsi nyní vlijte ideálně do silikonové formy na koláč (může být i plastová či skleněná mísa) a vložte do ní kousky pokrájeného pomeranče a sušenky. Takto náplň vrstvěte, než formu naplníte.
Až budete mít všechny suroviny v nádobě, umístěte ji do lednice a nechte smetanový dort tuhnout alespoň tři hodiny v kuse.
Poté jej vyjměte, vyklopte z formy a nakrájejte na stejně velké porce.
Podávejte například s kopečkem čerstvé šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na závěr
Pokud nemáte v oblibě pomeranč, můžete místo něj použít jakékoliv jiné ovoce. Vhodné budou například kompotované či čerstvé meruňky, broskve, banány, jahody, borůvky a třešně bez pecek. Milovníci čokolády mohou přidat do krému před chlazením v lednici i strouhanou nebo drcenou hořkosladkou čokoládu, případně lze ochutit smetanu s tvarohem kakaovým práškem. Je jen na vás, jak si svůj zákusek vylepšíte.